2020-04-02 21:45:30• hírek • Forrás: RMDSZ.ro

Nyolcadikos és tizenkettedikes diákok figyelem! – magyar nyelven is elérhetőek a gyakorló vizsgatesztek

Magyar nyelven is elérhetőek már az idén vizsgázó nyolcadikos és tizenkettedikes diákok gyakorló tesztjei – jelentette be Kovács Irénke, az RMDSZ kisebbségi oktatásért felelős államtitkára. Mint mondta, a példátlan összefogás eredménye, hogy több mint 100 önkéntes tanár 100 tételt fordított le az Oktatási és Kutatási Minisztérium által közzétett feladatlapokból. A tételmodellek mintájára készült tesztek hozzásegítik a tanulókat a vizsgán való jó eredmények eléréséhez, ezért volt fontos, hogy magyar nyelven is elérhetőek legyenek.

 

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkárság felkérését a főtanfelügyelők, főtanfelügyelő-helyettesek és tanfelügyelők juttatták el a pedagógusokhoz. Rekordidő alatt, sokan jelentkeztek az önkéntes fordító munkára.

 

„Köszönjük szépen, hogy ezekben a viszontagságos időkben is számíthatunk pedagógusaink odaadó munkájára, akik ezúttal nemcsak szakértelmükről, vállalkozó szellemükről, hanem szolidaritásukról, önzetlenségükről is bizonyságot tettek. Meggyőződésünk, hogy az összefogásnak ezúttal is meg lesz a gyümölcse, és a közös erőfeszítéseink meglátszanak majd végzős diákjaink vizsgaeredményein” – fejezte ki bizakodását az államtitkár.

 

A magyar nyelvű gyakorló tesztek itt érhetőek el: https://bit.ly/346mm9V. Az Oktatási és Kutatási Minisztérium által közzétett román feladatlapok pedig itt: https://bit.ly/3dSTyGq

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: